Csótányirtás Székesfehérváron és környékén


Elszaporodtak környezetedben a csótányok?

Akkor Rendelj csótányirtást Székesfehérváron és vonzáskörzetében!

Csótányirtás

Bőven elég egy csótányt látni, nem, hogy belegondolni, hogy jóval több is lehet a lakásban. Egyáltalán nem higiénikus, ráadásul visszataszító látványt nyújt, hogy ezek a rovarok végig futnak a konyhapulton. Az biztos, hogy rögtön elmegy az ember étvágya! Ha rádöbbensz, hogy otthonodat csótányokkal osztod meg, akkor azt javasoljuk, hogy mielőbb kérj segítséget, hiszen lehet, hogy ma még csak egy csótány család jelenti otthonodban a hívatlan látogatókat, azonban nagyon hamar egy egész kolóniától fogsz szenvedni, ha nem lépsz időben!

A csótány probléma

A csótányok esetében a legnagyobb probléma, hogy nem egyesével szaporodnak, hanem úgy nevezett petetokot tesznek le. Hogy ez miért probléma? Nos, egy ilyen petetokban a fajtól függően akár tizenkettő-ötvenhat pete is megtalálható. Ennek alapján érthető, hogy miért kell attól tartani, hogy ezek a rovarok hamar elszaporodnak. Ahol egy csótány van, ott szinte biztosan lesz jóval több is. A csótányok leginkább este/éjszak közlekednek, de erősebb fertőzöttség esetén akár napközben is megjelenhetnek.

Csótányirtás házilag

A házilagos irtást senkinek sem ajánljuk, hiszen hatástalanok. Egyedül abban az esetben érdemes próbálkozni, ha a csótány fertőzöttség alacsony, azonban ezt nagyon nehéz megállapítani. Hiába látsz egy csótányt, nem kizárt, hogy még több tucat rejtőzködik különféle résekben. Az idő múltával a csótányok egyre inkább elszaporodnak, ezért nagyon fontos, hogy ne kísérletezz, hanem kérj szakszerű segítséget. Ha eleged van a csótányokból, mi tudunk segíteni!

Akkor lássuk magát a csótányirtást…

A csótányirtást kétféle módszerrel tudjuk kivitelezni. Az egyik a géles módszer, amely egy mérgezett csalétek, amiben úgynevezett attraktáns (csalogatóanyag) található, ezeket a gél/zselé pöttyöket kell elfogyasztania a csótánynak, hogy a kezelés hatékony legyen. A géles kezelést főként megelőzésre, illetve alacsony fertőzöttség esetén célszerű alkalmazni. A géles módszer kombinálható irtószeres sávpermetezéssel, amely során a potenciális búvóhelyeket kezeljük, tehát például a szegélyléceket, stangokat. Itt a legfontosabb, hogy a sávpermetezés során, úgynevezett tartós méregmezőt képezzünk, mivel a mikrokapszulázott irtószereknek 10-12 hetes hatástartóssága is lehet (amennyiben a kezelést követően nem mossuk fel a padlóburkolatot 7-10 napig), így a csótány akár hetek múlva is megmérgeződhet, amennyiben rásétál a tartós méregmezőre. Erős fertőzöttség esetén kombinált csótányirtást alkalmazunk, amely során a kezelést egy ULV hideg ködképzéses kiűzéssel  (flush out) kezdjük, mivel a csótány rejtőzködő életmódot folytató kártevő, amely elrejtőzik a legapróbb résben, repedésben, sötét helyeken. A csótányt a rejtekhelyéről egy aeroszolos légtérkezeléssel (hidegköd) űzzük ki, amely egy kiűző hatású irtószert tartalmaz, ezt követően perceken belül a csótányok el kezdenek menekülni a rejtekhelyükről, amikor is megfújjuk egy erős taglózó hatású irtószerrel. A kombinált csótányirtás esetén az ingatlant el kell hagyni 3-4 órára, hogy az irtószer ki tudja fejteni a hatását, ezt követően 1 órát kell szellőztetni. Előkészület tekintetében pedig annyit igényel, hogy a papírcsomagolásban vagy a szabadon lévő élelmiszereket el kell pakolni, be kell csomagolni. Csótányirtás esetén főként a hideg, nedves helyeket, illetve azokat a helyiségeket kezeljük, ahol élelmiszer található, tehát leginkább a fürdőszoba, WC, konyha, éléskamra. 

Ha eleged van a csótányokból, hívj minket bizalommal és megszabadítunk az undorító csótányinváziótól. A feltett kérdésekre természetesen készséggel válaszolunk, így minden fontos információnak tudatában leszel. Tudjuk, hogy a csótányirtás kényes kérdés, a szomszéd meg általában pletykás, így biztosíthatunk, hogy nem reklámfelületes autóval érkezük a helyszínre, így senki sem fogja tudni, hogy mi célból érkezünk!

Árak - Székesfehérváron és környékén

A csótányirtás ára: 15.000 Ft-tól. 

Mely ár függ az alapterülettől, illetve a fertőzöttség mértékétől is.